dimarts, 26 de juny del 2012

TASCA D'ESTIU

Us recoman repassar l'ortografia i gramàtica de L. Catalana , bé utilitzant el llibre de 4t o bé  amb aquest quadern de vacances Santillana.



També us recoman fer totes les pàgines de problemes que no hem fet del llibre de matemàtiques o bé comprar aquest quadern de problemes, també de vacances Santillana.



Aquí us deix un llistat de llibres per aquest estiu:

-NORDQVIST, SVEN. Quan en Findus era petit i va desaparèixer. ED. FLAMBOYANT



El vell Pettson viu amb les seves gallines en una casa al camp. Es troba molt sol. Un dia ve la veïna, la Beda Andersson, amb una capsa. "Findus Pèsols Verds", posa a la capsa. Però no eren pèsols. Era un petit gatet! Així va ser com en Findus es va fer amic d'en Pettson i de molts altres... fins que un dia va desaparèixer.








Sebastià Sorribas.  Il·lustracions de Pilarin Bayés. La Galera, 1966 (Els Grumets)
El zoo d'en Pitus és un cant a l'amistat, a la col·laboració, a la fe i a l'entusiamse, a través de l'acció i les aventures d'una colla de nois i noies del barri d'en Pitus, que munten un autèntic zoo -amb tigre i tot!- perquè l'amic malalt es pugui pagar un viatge a Suècia, on un especialista pot guarir-lo.



Joanot de Rocacorba (1431-1482).Teresa Duran. La Galera, 1983 (Els Grumets de la Galera)




Voleu fer un viatge al·lucinant per l’edat mitjana? Teniu ganes de llegir un llibre que us faci vibrar? Doncs aquí el teniu: Joanot de Rocacorba de la Teresa Duran.




Bon estiu a tots i totes!

GEISLER, DAGMAR. Les notes secretes de la Wanda.CRUÏLLA
La Wanda, una noia d'allò mes espavilada, viu amb sa mare, una fotògrafa que té uns amics molt peculiars. La Wanda no para d'escriure notes secretes. Un dia s'adona que en Fabian Schilling, el mestretites més repel·lent de la classe, se’n va a viure al costat de casa seva i... 


El fill de la pluja d’or Josep Vallverdú.Il·lustracions de Ricard Recio
La Galera, 1984 (Els Grumets de La Galera)
Zeus va voler demostrar als humans que no hi ha cap poder superior al del destí. Dànae, que havia estat reclosa pel seu pare, va infantar un fill que Zeus li va fer concebre per mitjà d'una pluja d'or. El fill de la pluja d'or, Perseu, anirà a matar la Medusa, la pitjor de les tres Gorgones, per alliberar Dànae, la seva mare, de les urpes del rei Polidectes, que es vol casar amb ella tant sí com no.


Tot quant veus és el mar. Gabriel Janer Manila.  Il·lustracions de Mercè Arànega
La Galera, 1987 (Els Grumets de la Galera, 84
La Berta, segons les seves companyes té el cap ple de grills i de bubotes. Potser és que la realitat no li agrada... Un dia, mentre recorda el pare, que se'n va anar una matinada i no ha tornat mai més, se li acosten un parell de sabates, unes sabates misterioses que la seguiran a tot arreu.







El raïm del Sol i de la Lluna.Miquel Rayó i Ferrer.Il·lustracions de Francesc M. Infante.La Galera, 1983 (Els Grumets de La Galera)
La princesa Glasella, que viu al Palau de l'Anym és qui regeix, amb els seus somnis, la successió de les estacions. Però la Fada Morgana vol que la Terra d'Enlloc es torni un erm glaçat i impedeix que la princesa dormi..

De qui és el bosc?  Mercè Canela.  Il·lustracions de Montserrat Brucart
La Galera, 1976 (El Grumets de la Galera)
Diuen que el bosc on juguen tota la colla de nens i nenes del poble, el bosc on han construït les seves cabanes...perilla. Diuen que el talaran. No pot ser! Són tan necessaris els boscos! I de qui és el bosc? Del senyor Jaume? Però si el talen, axiò perjudica tot el poble. Com poden salvar el bosc?


1 comentari: